12.12.2016

21. raskausviikon masu

Nyt sitä sitten ollaan jo yli puolenvälin (tänään siis rv 20+4). Aluksi tuntui, että aika ei liiku lainkaan ja kaikkeen on niin kamalan paljon aikaa. Nyt on jo nt-ultra sekä myös yksityinen ultra takana ja potkutkin tuntuvat useaan otteeseen päivän aikana. Aika on alkanut kulumaan entistä nopeammin ja myös mahan kasvu kiihtymään. Enää se ei ole vain turvotusta, vaan se ihan oikeasti kasvaa vauvan vuoksi!

Maha on mielestäni melkein pienempi kuin alkuturvotuksessa. Lääkärihän sanoi aikaisemmin, että minulla on taaksepäin kallistunut kohtu, jonka vuoksi vatsa ei välttämättä näy niin helposti. Nyt kuitenkin jo muut huomaavat masun ja äitikin sanoi, etten vain itse huomaa asiaa, mutta kasvanut se on aikaisemmasta.

Potkut tuntuvat jo tosi vahvoina ja välillä näkyvät selälleen maatessa myös vatsan pinnalla pieninä liikkeinä. Mies on tuntenut potkut jo useaan otteeseen vatsan pinnalta ja tuntuu aina vähän "oudoksuvan" niitä. Miten siellä toisen mahassa oikeasti joku potkii sisältä päin?

Huomenna on se varmasti jokaisen kovasti odottama rakenneultra. Itseäni ei niinkään jännitä se, koska kävin jo muutama viikko sitten yksityisellä ultrassa, jossa nähtiin jo mm. sukupuoli sekä vähän pääpiirteittäin rakenteita. Jännitän kuitenkin sitä, että kaikki rakenteet vaikuttaisivat huomenna hyviltä, kun lääkäri ultraa sikiötä ja tarkistaa tilannetta. Onneksi saan miehen taas mukaani seuraksi.

Muuten kaikki on mennyt aika hyvin. Vähän on välillä tukala olo ja pahoinvointiakin jonkun verran, mutta muuten mennyt ihan kivasti tähän asti. Univaikeuksia ja jatkuvaa pissahätää on tosin, mutta se kuuluu asiaan.


Edelliset masupäivitykset löydät linkkien takaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti