2.1.2017

24. raskausviikon masu

Tänään on rv 23+4 ja maha kasvoi parissa viikossa niin, että töissäkin se heti huomattiin. Muutoksen kyllä huomaa, koska nyt tuntuu kuin potkut tulisivat aika korkeallekin eikä enää vain alavatsalle. Vaikea tottua kasvavaan vatsaan ja sen hankaluuteen.

Vauva potkii aika usein ja etenkin öisin. Potkut myös vahvistuvat päivä päivältä.

Tämä 24. raskausviikko on mennyt ihan hyvin ja selkäsärytkin on nyt selätetty. Väsymys ja nälkä ovat helpottaneet. Ainoastaan kummallisia janokohtauksia on tullut. Vettä on saatava jatkuvasti ja yölläkin suuta kuivaa. Tuntuu kuitenkin siltä, kuin tämä olisi se "tyyni kausi" raskaudessa, jolloin on suhteellisen hyvä ja tasainen olo.

Aloitetaan varmaan äidin kanssa uiminen nyt kun kävin ostamassa ensimmäisen kokouikkarinikin. Lääkäri sanoi, että vesijuoksu voisi olla hyvää liikuntaa (etenkin selkää ajatellen) raskaana. Samaa luin vastaanoton lehdistä.

Keskiviikkona on päivä, jota etenkin äiti, minä ja mieheni olemme odottaneet. Menemme katsomaan papua vielä 3D/4D-ultraan yksityiselle, josta saa myös videopätkän mukaansa. Äiti on jo sanonut, ettei välttämättä voi olla itkemättä siellä, koska "ultra on niin tarkka". Ihana saada sellainen videopätkä muistoksi raskaudesta. Voi näyttää sitten myöhemmin poitsullekin sen.

Keskiviikkona on myös neuvolakäynti (pitkästä aikaa), jossa jutellaan Kela-asioita ja saan vihdoin raskaustodistuksen ja pääsen tilaamaan äitiyspakkauksen. En malta odottaa, että pääsen hypistelemään sen ihania tuotteita!

~ Edelliset masupäivitykset löydät linkkien takaa ~


2 kommenttia:

  1. Meillä hieman kokoeroa masuissa :D mulla on jo toooosi iso massu. Jännä miten se niin kovin vaihtelee. Meillekkin poika tulossa :) mukava välillä lueskella sun blogia, kun ne lasketut on niin lähekkäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä jännä, miten masujen koot vaihtelee. Mulla on taaksepäin kääntyvä kohtu, joten se kai vähän viivyttää masun kasvua, mutta olen myös huomannut, että monilla muilla paljon suuremmat mahat jo näillä viikoilla!:D Tää on vissiin "sukuvika", että masu kasvaa vasta lopussa. Ja kiva kuulla, että oot tykännyt :) On kyllä niin hauska sattuma, kun sukupuolikin vielä vauvoilla sama!

      Poista